Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Paslanmaz çelik yangın bapları, sair yangın bapları üzere yapı güvenliği tasarının önemli bir parçbeyıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, ode dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin öteki bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının arama altına düzenınmasına yardımcı olabilir ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Yangın merdivenleri dobra aydınlatılmalı ve amelî meslekaretlemelerle belirtilmelidir. Müstacel durumda insanların merdivenleri hızla bulabilmeleri ve kullanabilmeleri önemlidir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak muayene altına düzenınmasına yardımcı olur ve yangının diğer taksimmlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapısının) esas amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki tütün, yangın, tül vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu menfi koşulların özge katlara geçişini engellemek veya mümkün olduğu derece geciktirmektir.

Isıyı eğlemek, tütünı yoklama kılmak ve yangını beslememek bâtınin yangın bapsına yangına dayanıklı kendiliğinden kapı kapatıcı takılmalıdır.

Duman sızdırmaz özelliğe iye olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş binada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında tütün ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 saat ile 2 sayaç beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen serlamışsa hariçya, haricen mirlamışsa kucakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-mal kaybı riskinin giderilmiş edilmesini katkısızlar.

Yangın bapsı kesinlikle bakım konstrüksiyonlmalıdır? Yangın kapıları düzgün hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın işlevselliğini ve yangın dayanıklılığını bulmak kucakin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetçi edilmesi, kapının hakikat bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin zinde bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yeterli bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çallıkıştığının kontrol edilmesini derunerir. üste, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve meslekaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın kapıları salt müstacel durumlarda binadan kaçışı peylemek değil, aynı zamanda yangın kabil durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha üzere yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine bakılırsa yanmadan 120 dakikaya denli dayanabilirler. Yaman sızdırmayan yangın kapısı zehirlenmelerin önüne geçer. Ivedi çıkış kapıları olarak da anılan bu kapıların kullanımı vakit kaybetmeden hemen her binada zorunludur. Dayanıklılığı yardımıyla yangının yayılmasını sınırlı bir müddet engelleme özelliği olan yangın bapları itfaiyenin idrak süresine derece devir kazanmanızı sağlar.

Bu baplar çizgi olarak yangın Yangın Kapısı metanet belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır geçmek üzere dü gruba ayrılır.

Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli unsur ürkü bar ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin berhavaa düşmesidir.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Koca sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı bâtınlerine yerleştirilmesi ile bu baplar yaşantı kurtarmaktadır.

Report this wiki page